Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Το 2% Του Τζίρου Των Επιχειρήσεων Τύπου,Εάν Δέν Ελέγχεται Η Προέλευσή του,Τότε Ειναι ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ!...Kαι Αυτό δεν είναι ΗΘΙΚΟ,όσο και αν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Απάντηση του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής"
20/02/2009


"Με αφορμή τη φημολογούμενη επαναφορά διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν εφημερίδες να διαχειρίζονται το 2% του τζίρου τους και την ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η οποία καταγγέλλει τη στάση του ομίλου της "Καθημερινής" στο θέμα της κατάργησης του νόμου για το 2%, η εφημερίδα διευκρινίζει ότι: θα συνεχίσει να φιλοξενεί απόψεις για ένα ζήτημα που οδηγεί σε καθεστώς ιδιότυπης φοροαπαλλαγής. Παράλληλα, η Καθημερινή γνωστοποιεί ότι σε περίπτωση διατήρησης του 2% θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τον φόρο που θα κατέβαλε εάν έπαυε να ισχύει.Πολιτικά είναι ηθικά απαράδεκτο δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Μάνος. Η διάταξη –είπε- έχει τα χαρακτηριστικά ύποπτου χρήματος και αποτελεί το θεμέλιο της διαφθοράς.
Τι είναι το 2%; Πρόκειται για διάταξη σε νόμο, που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις του Τύπου έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν από τα έσοδα τους το 2% του συνολικού κύκλου εργασιών τους χωρίς να καταβάλλουν φόρο. Η ισχύς της ρύθμισης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008."

Ομως δεν αρκεί να διαθέσει η Καθημερινή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τον φόρο που θα κατέβαλε,εαν επανερχόταν τελικά σε ισχύ η διάταξη! Διοτι το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ θα κυκλοφορούσε ήδη,και θα ήταν φυσικά ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ως...ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ!
Μένει να δούμε άν τελικά θα επανέλθει σε ισχύ η όχι, μια τόσο...ΜΑΥΡΗ-ΥΠΟΠΤΗ και ΒΡΩΜΙΚΗ διάταξη!...
Διότι εδώ αποδεικνύεται περίτρανα οτι ό,τι ειναι νομιμο,μπορει να είναι και...ΑΝΗΘΙΚΟ!...

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς αγαπητή μου το μάρμαρο όπως τόσα χρόνια γίνεται θα το πληρώσουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όσον αφορά το μαύρο χρήμα στην Ελλάδα υπολογίζεται στο 10 % του ΑΕΠ και φυσικά η ύπαρξη του οφείλεται στην αναξιοπιστία του κράτους προς τον πολίτη αλλά και του πολίτη προς το κράτος . Εάν είχαμε ένα κράτος πιο φερέγγυο πιστεύω πώς το μαύρο χρήμα θα ήταν λιγότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή