Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

"Αποδράστε Εξυπνα!"...

Ο ύπνος του... Δικαίου
Γιάννης Παπαβασιλόπουλος
23/02/2009
ΣΚΑΪ.gr


Μία από τις δεκάδες μεταγωγές του Β. Παλαιοκώστα"Αποδράστε έξυπνα". Αυτό είναι το σλόγκαν της εταιρίας ενοικίασης των ελικοπτέρων με το οποίο απέδρασαν ξανά από τις φυλακές οι δύο διαβόητοι κακοποιοί, 2,5 χρόνια μετά την πρώτη απόδρασή τους με τον ίδιο τρόπο από τις ίδιες φυλακές.Το σχέδιο είχε περάσει το crash test, ήταν εγγυημένο και είχε 100% επιτυχία. Άρα, γιατί όχι και πάλι; Ποιός θα μπορούσε να τους εμποδίσει;
Εικόνα διάλυσηςΟι άοπλοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι φοβισμένοι ένοπλοι φρουροί που κοίταζαν αποσβολωμένοι ένα ελικόπτερο να προσεγγίζει ανενόχλητο τις φυλακές, να ρίχνει ανεμόσκαλα και να παραλαμβάνει τους δύο κακοποιούς, ή μήπως η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού που εξακολουθεί να κοιμάται τον ύπνο του Δικαίου, παρά την αλλαγή του συστήματος που έγινε την τελευταία τριετία;Είναι πραγματικά κρίμα που η λίστα με τους εκατό "Μεγάλους Έλληνες" έχει κλείσει. Γιατί εάν η ψηφοφορία ήταν ακόμα σε εξέλιξη, είναι σίγουρο ότι ο κ. Βασίλης Παλαιοκώστας θα ήταν σίγουρα μέσα...

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Το 2% Του Τζίρου Των Επιχειρήσεων Τύπου,Εάν Δέν Ελέγχεται Η Προέλευσή του,Τότε Ειναι ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ!...Kαι Αυτό δεν είναι ΗΘΙΚΟ,όσο και αν ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ!

Απάντηση του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής"
20/02/2009


"Με αφορμή τη φημολογούμενη επαναφορά διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε όσους έχουν εφημερίδες να διαχειρίζονται το 2% του τζίρου τους και την ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, η οποία καταγγέλλει τη στάση του ομίλου της "Καθημερινής" στο θέμα της κατάργησης του νόμου για το 2%, η εφημερίδα διευκρινίζει ότι: θα συνεχίσει να φιλοξενεί απόψεις για ένα ζήτημα που οδηγεί σε καθεστώς ιδιότυπης φοροαπαλλαγής. Παράλληλα, η Καθημερινή γνωστοποιεί ότι σε περίπτωση διατήρησης του 2% θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τον φόρο που θα κατέβαλε εάν έπαυε να ισχύει.Πολιτικά είναι ηθικά απαράδεκτο δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο Στέφανος Μάνος. Η διάταξη –είπε- έχει τα χαρακτηριστικά ύποπτου χρήματος και αποτελεί το θεμέλιο της διαφθοράς.
Τι είναι το 2%; Πρόκειται για διάταξη σε νόμο, που προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις του Τύπου έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν από τα έσοδα τους το 2% του συνολικού κύκλου εργασιών τους χωρίς να καταβάλλουν φόρο. Η ισχύς της ρύθμισης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2008."

Ομως δεν αρκεί να διαθέσει η Καθημερινή σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τον φόρο που θα κατέβαλε,εαν επανερχόταν τελικά σε ισχύ η διάταξη! Διοτι το ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ θα κυκλοφορούσε ήδη,και θα ήταν φυσικά ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ,ως...ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ!
Μένει να δούμε άν τελικά θα επανέλθει σε ισχύ η όχι, μια τόσο...ΜΑΥΡΗ-ΥΠΟΠΤΗ και ΒΡΩΜΙΚΗ διάταξη!...
Διότι εδώ αποδεικνύεται περίτρανα οτι ό,τι ειναι νομιμο,μπορει να είναι και...ΑΝΗΘΙΚΟ!...

"Accept The Country YOU Accepted!"


Prime Minister Kevin Rudd - Australia .
Muslims who want to live under Islamic Sharia law were told on Wednesday to get out of Australia , as the government targeted radicals in a bid to head off potential terror attacks..
Separately, Rudd angered some Australian Muslims on Wednesday by saying he supported spy agencies monitoring the nation's mosques.
Quote:

'IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians. '


'This culture has been developed over two centuries of struggles, trials and victories by millions of men and women who have sought freedom'
'We speak mainly ENGLISH, not Spanish, Lebanese, Arabic, Chinese, Japanese, Russian, or any other language. Therefore, if you wish to become part of our society . Learn the language!'
'Most Australians believe in Go d. This is not some Christian, right wing, political push, but a fact, because Christian men and women, on Christian principles, founded this nation, and this is clearly documented. It is certainly appropriate to display it on the walls of our schools. If God offends you, then I suggest you consider another part of the world as your new home, because God is part of our culture.'
'We will accept your beliefs, and will not question why. All we ask is that you accept ours, and live in harmony and peaceful enjoyment with us.'
'This is OUR COUNTRY, OUR LAND, and OUR LIFESTYLE, and we will allow you every opportunity to enjoy all this. But once you are done complaining, whining, and griping about Our Flag, Our Pledge, Our Christian beliefs, or Our Way of Life, I highly encourage you take advantage of one other great Australian freedom, 'THE RIGHT TO LEAVE'.'
'If you aren't happy here then LEAVE. We didn't force you to come here. You asked to be here. So accept the country YOU accepted.'

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Αλλού Οι Πατάτες και Ο Καπνός κι Αλλού Το Κρέας!...,η "Σκέτες Πατάτες?"

ΣΚΕΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!...

"Ναυτεμπορική",17।2।2009
από την Κατερίνα Τζωρτζινάκη



«Aλλού οι πατάτες και ο καπνός κι αλλού το κρέας. Αλλοι τρώνε τις πατάτες κι άλλοι το κρέας. Aυτό, Nικολά, εμείς το λέμε risk management. Eδώ το λένε «κλέφτικο» κι είναι το πιο νόστιμο».
Στην Κρήτη το λένε κλέφτικο ή κλεψιμαίικο, και δεν μπορώ να διαβεβαιώσω για τη νοστιμιά του, αλλά μού άρεσε πολύ αυτή η σύνδεση της χρηματοπιστωτικής κρίσης με τη μαγειρική, όπως την αποτυπώνει σε μια μυθοπλασία ο Μίμης Ανδρουλάκης στο τελευταίο του βιβλίο.
«Eίδαμε στο Oροπέδιο, στα λασιθιώτικα βουνά, πέντε άτομα στην ύπαιθρο να κάθονται γύρω από μια φωτιά μες στο κρύο. Mας κάλεσαν να πιούμε μια ρακή να ζεσταθούμε και να φάμε πατάτες οφτές. Πίναμε, κουβεντιάζαμε και κάποια στιγμή τους αιφνιδιάζω για πλάκα: «Kαλές είναι οι πατάτες, ρε σύντεκνοι, μα βγάλτε να φάμε τον μεζέ».
Γέλασαν, σου λέει δεν χάλασε στην Aθήνα ο χωριανός μας, και σε λίγο έσκαψαν απαλά δέκα πόντους κάτω απ' τη φωτιά κι έβγαλαν από τον λάκκο ένα ραμμένο ασκί γεμάτο αρωματικούς καυτούς μεζέδες από κατσίκι. Tο ασκί ήταν η καλοπλυμένη κοιλιά του ζώου.
«Γιατί το ψήνετε κάτω απ' τη γη;» ρωτά ο Nικολά. «Για να μη φαίνεται το κρέας, είναι κλεμμένο». «Δηλαδή τρώμε κλεμμένο;» «Φάε και μη μολογάς», τον συμβουλεύει ο σύντεκνος.
«Kι αν έρθει η Aστυνομία»; «Φτάνει και γι' αυτούς», του λέει ο πιο ηλικιωμένος». Κάπως έτσι και οι ελίτ του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος κρύψανε το μεζέ μέσα σε περίτεχνα προϊόντα, φάγανε στο πάρτι με τα επενδυτικά πακέτα των υποθηκών, κι άφησαν τις καυτές πατάτες για τους εργαζόμενους, που τους έχει κοπεί κάθε όρεξη.
Γιατί καλούνται να πληρώσουν διπλά। Μία ως φορολογούμενοι και μία με την επείγουσα θεραπεία που τούς σερβίρεται, τις «τοξικές» εργασιακές σχέσεις. Κι ενώ για τη στήριξη των τραπεζικών συστημάτων προτείνονται λύσεις του τύπου «bad bank», για τη σωτηρία της εργασίας δεν προβλέπεται «Τράπεζα Επισφαλειών».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗ
«Ναυτεμπορική», 17-2-2009

Κατα Φαντασίαν Πλούσιοι επί μία Δεκαετία.

Aναλυση: Κατά φαντασία πλούσιοι επί μία δεκαετία

International Herald Tribune
byPaulKrugman

Τώρα πια όλοι γνωρίζουν πως εξαπατήθηκαν οι επενδυτές από τον Μπέρναρντ Μέιντοφ. Κοίταζαν τα ενημερωτικά σημειώματα και νόμιζαν πως ήσαν πλούσιοι. Κάποια ημέρα, όμως, ανακάλυψαν έντρομοι ότι τα υποτιθέμενα πλούτη τους δεν ήταν παρά αποκύημα της φαντασίας κάποιου άλλου.
Κάτι ανάλογο συνέβη στο σύνολο της Αμερικής την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα. Προ ημερών, η Federal Reserve ανακοίνωσε τα αποτελέσματα τριετούς έρευνάς της για τα οικονομικά των καταναλωτών. Η κατακλείδα είναι πως ουσιαστικά δεν δημιουργήθηκε καθόλου πλούτος μετά την αλλαγή της χιλιετίας. Η καθαρή αξία ενός μέσου αμερικανικού νοικοκυριού είναι μικρότερη από εκείνη που ήταν το 2001.
Το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης δεκαετίας, η Αμερική ήταν ένα έθνος που δανειζόταν και δαπανούσε χωρίς να αποταμιεύει. Το ποσοστό προσωπικής αποταμίευσης μειώθηκε από το 9% της δεκαετίας του 1980 στο 5% τη δεκαετία του 1990 και μόλις στο 0,6% στο διάστημα 2005 - 2007. Παράλληλα, το χρέος των νοικοκυριών αυξανόταν πολύ ταχύτερα από τα εισοδήματα.
Αν ηχεί αφελής η πεποίθηση πολλών Αμερικανών ότι μπορούσαν να βασίζονται για πάντα στις αποδόσεις των κεφαλαίων τους, αξίζει να θυμηθούμε πόσα έντυπα με επιρροή –η εφημερίδα Wall Street Journal και τα περιοδικά Forbes και National Review– την καλλιεργούσαν και κορόιδευαν όσους εξέφραζαν φόβους για τα χαμηλά επίπεδα αποταμίευσης και τα υψηλά επίπεδα χρέους.
Υστερα αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα και αποδείχθηκαν εύστοχοι όλοι οι φόβοι. Και τώρα έχουμε προβλήματα πολύ πιο σοβαρά, νομίζω, απ’ όσο αντιλαμβάνονται ακόμη και τώρα οι περισσότεροι. Και δεν αναφέρομαι μόνον σ’ εκείνη την κατηγορία των οικονομικών αναλυτών που επιμένουν πως η οικονομία θα ανακάμψει όπου να ’ναι. Ολοι μιλούν για τα προβλήματα των τραπεζών, που πράγματι βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το υπόλοιπο σύστημα. Οι τράπεζες, όμως, δεν είναι οι μόνες με υπερβολικό χρέος και πολύ λίγα περιουσιακά στοιχεία. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο ιδιωτικός τομέας.
Οπως επισήμανε ο μεγάλος Αμερικανός οικονομολόγος Ιρβινγκ Φίσερ τη δεκαετία του 1930, αυτά που κάνουν οι άνθρωποι και οι εταιρείες μόλις συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πολύ μεγάλα χρέη είναι ατελέσφορα ακριβώς επειδή προσπαθούν να τα κάνουν όλοι μαζί την ίδια στιγμή. Κάθε προσπάθεια για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους οδηγεί σε περαιτέρω μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων. Κάθε προσπάθεια για αύξηση της αποταμίευσης οδηγεί σε κατάρρευση της καταναλωτικής ζήτησης και επιδεινώνεται η οικονομική κρίση. Εχουν οι ιθύνοντες διάθεση να κάνουν αυτά που πρέπει για να σπάσουν τον φαύλο κύκλο; Θεωρητικά ναι. Οπως τόνισε ο Λόρενς Σάμερς, οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, «πρέπει να αναχαιτίσουμε ό,τι είναι επιβλαβές και μπορεί να προκαλέσει αποπληθωρισμό».
Στην πράξη, όμως, οι πολιτικές που προσφέρονται δεν φαίνονται κατάλληλες για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση. Το πακέτο δημοσιονομικών και φορολογικών μέτρων θα βοηθήσει μεν αλλά δεν θα κάνει τίποτε περισσότερο παρά να αμβλύνει τις οικονομικές παρενέργειες του αποπληθωρισμού του χρέους. Σε ό,τι αφορά το πακέτο διάσωσης των τραπεζών, προκάλεσε σύγχυση αντί να καθησυχάσει. Υπάρχει ελπίδα να εξελιχθεί τελικά σε κάτι ισχυρότερο. Είχε ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς πώς διευρύνθηκε η μερίδα αυτών που τάσσονται υπέρ της προσωρινής κρατικοποίησης των τραπεζών. Ωστόσο, ακόμη κι αν κάνουμε ό,τι χρειάζεται για τις τράπεζες, θα λυθεί μόνον ένα μέρος του προβλήματος.
Αν θέλει να δει κανείς τι σημαίνει να ανασυρθεί η οικονομία από την παγίδα του χρέους πρέπει να δει το μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων δαπανών που έθεσε τέλος στη Μεγάλη Υφεση και είναι γνωστό ως Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο πόλεμος δεν οδήγησε μόνον στην πλήρη απασχόληση αλλά στη ραγδαία αύξηση του εισοδήματος και του πληθωρισμού χωρίς ουσιαστικά κανέναν δανεισμό από πλευράς του ιδιωτικού τομέα. Δεδομένου ότι τίποτε τέτοιο δεν βρίσκεται στο τραπέζι και δεν αναμένεται να βρεθεί στο εγγύς μέλλον, θα χρειαστούν χρόνια για να ξεχρεώσουν τα χρέη τους οικογένειες και εταιρείες. Και μάλλον η κληρονομιά που μας άφησε αυτή η δεκαετία ψευδαισθήσεων θα είναι μια παρατεταμένη και οδυνηρή ύφεση.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Σέχτα Ηλιθίων...

Σέχτα Ηλιθίων
Γράφει η Λαμπρινή Χ। Θωμά - 06/02/2009
(απο το Σκαι.gr )


Το σύνδρομο Μπάαντερ-ΜάινχοφΗ παράδοση του cd με την προκήρυξη έγινε στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συνοδεία ανθοδέσμης. Ήταν μια πρώτη ένδειξη της τηλεοπτικής ανατροφής των συντακτών και είχε όλο τον κιτς συναισθηματισμό ενός σήριαλ του Φώσκολου. Πιθανότατα στο βάθος ένα άη-ποντ, μεγάλη η χάρη του, έπαιζε το «Να μ’ αγαπάς» του Παύλου Σιδηρόπουλου.Κατόπιν, ειδοποίησαν τους συντάκτες σε μια μεγάλη αστική εφημερίδα, να παραλάβουν. Μάλλον αυτή διάβαζε ο μπαμπάς τους από την εποχή του χρηματιστηρίου, αυτήν ήξεραν, αυτήν εμπιστεύονταν. Η εφημερίδα είναι σαν το απορρυπαντικό, πρέπει να διατηρείς μαζί της σχέση εμπιστοσύνης.Είχε προηγηθεί η επιλογή ονόματος. Πως να ονομάσεις μια οργάνωση η οποία ―καθ’ ομολογίαν των μελών της― δεν διαθέτει άλλα χαρακτηριστικά πλην του οπλισμού και του αντι-αστυνομικού μένους; ας αποτολμήσουμε και εδώ μιαν εικασία. Είχανε πρόσφατη την ταινία για την Μπάαντερ - Μάινχοφ. Ναι, δε διαβάζουν το βιβλίο, βλέπουν την ταινία. Και αν δεν έχει βγει ακόμη, που θα πάει, θα βγει.Άρχισαν να ψάχνουν στο «Ματζέντα ελληνογερμανικό λεξικό» την απόδοση της λέξης «Faktion». Στα συνώνυμα υπήρχε και η «Σέχτα». Κάνει αέρα 70ς, όπως Μπάαντερ, και δικαιολογεί το σκονάκι-τσιτάτο της RAF που παράθεσαν, το οποίο πολύ θα ήθελαν να περάσει για ιδεολογική συγγένεια.Όποιος γράφει για τους αστυνομικούς «όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι ωραίοι χωρίς μία τρύπα στη μέση», τους γνωρίζει μόνον από αμερικάνικες ταινίες και σήριαλ. Ίσως, αν συλληφθεί, να περιμένει να του απαγγείλουν και την «Μιράντα» - you have the right to remain silent (ούτως ή άλλως βλακεία θα πεις). Όμως, η μόνη ελληνική Μιράντα είναι μπισκότο και ακολουθείται από το επίθετο Παπαδοπούλου. Όπως η «προκήρυξη» έτσι και η ελληνική αστυνομία δεν κυκλοφορούν στο Βέγκας του CSI αλλά στην Put the κοτ down slowly land. Το ελληνικό αντίστοιχο του «ντόνατ» έχει και αυτό «τρύπα στη μέση» και λέγεται σημίτικο κουλούρι. Αλλά, βέβαια, για να το ξέρεις πρέπει να κυκλοφορείς στους δρόμους και όχι να περνάς τη ζωή σου μπρος σε οθόνες.Άλλα κορυφαία σημεία της πιο σλάπστικ προκήρυξης στην ιστορία των προκηρύξεων. «Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να δικαιολογήσουμε ή ακόμα και να επεξηγήσουμε την πράξη μας». Τότε προς τι η προκήρυξη; Είναι must στους τρομοκρατικούς κύκλους; «Δεν κάνουμε πολιτική, κάνουμε αντάρτικο». Παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή, αντάρτικο ξεροσφύρι, χωρίς πολιτική στόχευση. Μετά ταύτα, πως να μη πάει για Οσκαρ καλύτερης δήλωσης, η δήλωση αστυνομικού σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει διαφορά «μεταξύ εκτελεστικού και θεωρητικού βραχίονα της συγκεκριμένης οργάνωσης». Σε απλά ελληνικά, οι «κουμπούρες» σκέφτονται με τα κουμπούρια. Αν υπήρχε κάποιος να το δεχθεί, θα έβαζα στοίχημα πως το κείμενο το έγραψαν σε υπολογιστή για να το περάσουν από τον ορθογράφο.Ελλείψει πολιτικής, η «επαναστατική γυμναστική» (ξύλο με τα ΜΑΤ) περνάει σε άλλο επίπεδο. Και για όσους αναρωτιούνται «γιατί επιλέξαμε κάποιους τυχαίους μπάτσους, και όχι ένα υψηλόβαθμό στέλεχος, έναν μεγαλοδημοσιογράφο, ένα κρατικό λειτουργό, ή έστω ένα καπιταλιστή τους απαντάμε ότι θα’ρθει και η σειρά τους». Τυχαίοι μπάτσοι, μάνατζερ, μεγαλοδημοσιογράφοι. Τελευταίο και καταϊδρωμένο τον κακόμοιρο τον έχουν τον «έστω έναν καπιταλιστή». Πως την γλύτωσαν οι οι πορτιέρηδες και οι πωλητές ντόνατ είναι απορίας άξιον. Μας πληροφορούν ακόμα ότι «τόσες δεκαετίες, τα πολιτικά κόμματα, η δικαστική και εκτελεστική εξουσία απέδειξαν τα συμφέροντα του κατεστημένου που εξυπηρετούν». Είναι γεγονός ότι το επίπεδο του πολιτικού λόγου έχει πέσει από τη μεταπολίτευση αλλά όχι και έτσι. Τι είδους επαναστάτες είναι αυτοί που χρειάζονταν αποδείξεις ότι τα πολιτικά κόμματα και η εξουσία εξυπηρετούν «συμφέροντα του κατεστημένου»;Αυτό το ήξερε και η Βουγιουκλάκη στην «Κόρη μου τη Σοσιαλίστρια», για να τους θυμίσουμε κάτι από τις πολιτικές τους αναφορές. Και πόσες «δεκαετίες» άραγε χρειάστηκε στην περίπτωσή τους, ή στην περίπτωση του μπαμπά, η απόδειξη ότι η εξουσία είναι τζιζ κακό; Δύο; Τρείς; Πέντε; Πρόκειται, δηλαδή, για απογοητευμένους οπαδούς της Αλλαγής ή πληγωμένους πρώην ψηφοφόρους του Μητσοτάκη; Μήπως είναι ΚΟΔΗΣΟ;Η προκήρυξη τελειώνει με κλείσιμο του ματιού στο Μαο: «Εκατό λουλούδια άνθισαν, είναι οι εκατό επαναστατικές οργανώσεις». Λουλούδια ίσως όχι, αλλά βλήτα σίγουρα. Ας ελπίσουμε ότι οι γονείς τους θα μπορέσουν να τα μαζέψουν πριν κάνουν καμμιά αληθινή ζημιά. Μια βδομάδα χωρίς χαρτζιλίκι πρέπει να αρκεί.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Τι Διδάσκουν Τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ Σχολικα Βιβλία Των Τούρκων!!!...

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ: Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών ναενισχύσουν την εκπαίδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία -και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονας διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι: -Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή»। -Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη»। (!!!) -Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία»। -Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930। Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.





Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της
επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά πουβρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».
Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερασυστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.

Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα«Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμεραδιδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!
Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες,Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunaniliskilerivefiliki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και
δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο, ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ.
και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής.
Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία...

Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης